Солен кекс с малко продукти
яйца - 3 бр.
брашно - 1 ч.ч. висока
сол - 2 щипки шарена
сирене - 250 - 300 г
сода - 1 к.л. амонячна
олио - 5 - 6 с.л
кисело мляко - 150 мл, става и с вода
оцет - 1 с.л.
в купа се разбъркват яйцата, добавя се киселото мляко със амонячната сода и оцета и се разбърква с лъжица - не е нужно миксер.
Използвайте сухо и твърдо сирене. Добавяйте брашното със солта по малко и олиото най-накрая. Разбърква се много добре с лъжица - сместа става почти като за палачинки, но но се притеснявайте, ако се е получила и гъста.
Пече се в малка форма или се разпределя в по-малки формички. Соленият кекс се пече в загряна на 200 градуса фурна отдолу и отгоре. След малко фурната се намалява на 150-160 градуса.
Не забравяйте да намазните и набрашните формата предварително преди да изсипете сместа. Може да изпробвате с продуктите, които имате у дома.