Огретен с пресни чушки и картофи
чушки - 1 кг червени, зелени, жълти, грах - 1/2 - 2/3 ч.ч. бланширан, картофи - 1 кг, зехтин - 80 мл, лук - 1 връзка пресен, яйца - 4 - 5 броя, сирене - 250 г или кашкавал, прясно мляко - 700 мл, магданоз - 1/2 връзка, сол, черен пипер - на вкус, чубрица - 1 ч.л.
Нарежете почистените картофи и чушки на кръгове. Запържете накълцания лук в малко сгорещена мазнина.
В голяма правоъгълна тава, добре намазнена, започнете да редите кръгчета картофи, чушки, грах, запържен лук, като поръсвате с по малко подправки.
Разбийте яйцата с прясното мляко, подправки на вкус и накълцания магданоз.
Залейте подредените зеленчуци в тавата, поръсете с натрошено сирене.
Сложете огретена с чушки и картофи да се пече в загряна на 200 градуса фурна за около 20–30 минути.