Ориз на тиган
3 с. л. олио
1 червена чушка
2 скилидки чесън
5 см джинджифил
или 1 ч. л. сух джинджифил
400 г сварен ориз
2 яйца
120 мл замразен грах
4 стръка зелен лук
2 с. л. соев сос
2 с. л. Херес (саке или сухо бяло вино)
сусам
• В тигана олиото се нагрява.
• Чушките се нарязват на ивички и се запържват за 3 минути.
• Добавят се пресованите скилидки чесън, настърганият на ситно джинджифил и се пържи още 1 минута, разбърквайки.
• Прибавя се вареният ориз, постоянно разбърквайки се запържва още 5 минути.
• Оттегля се от огъня.
• В друг тиган се счупват две яйца и се пържат до готовност с бъркане, след което се добавят при ориза.
• Тиганът с ориза се връща на котлона и се добавя замразеният грах, зеленият лук, соевият сос и Херес.
• Пържи се още 2-3 минути, като непрекъснато се бърка.
• При сервиране пърженият ориз се посипва със сусам.