9 Юли 2012
354282
Ориз и моркови с къри
Печени лукчета с ориз
Пилешки бутчета с ориз
Ориз с царевица
Лимонов ориз
Кюфтета от ориз
Мусака с ориз и зеленчуци
Ориз на тиган
Див ориз с гъби и грах
Див ориз с гъби и грах
100 г гъби
2 стръка зелен лук
1 с. л. краве масло
400 мл зеленчуков бульон
125 г див ориз
125 г бял ориз
1/2 ч. л. сух босилек
125 г замразен зелен грах
1/2 настърган морков
• В тенджерата се запържват в масло гъбите, които са нарязани на дребно или на филийки.
• Прибавя се лукът и се запържват още 1-2 минути.
• Сипва се зеленчуковият бульон и се кипва.
• Изсипват се двата вида ориз, сухият босилек и смленият черен пипер.
• Пилафът с дивия ориз се кипва отново и се похлупва с капак.
• Вари се 35 минути или докато оризът не поеме цялата течност.
• Прибавят се зеленият грах и морковите.
• Пилафът с дивия ориз се оставя още 3-5 минути.
• Сваля се от огъня и се сервира.
Бърза кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари