Лесни ястия с ориз

вход през zajenata.bg
354282

Див ориз с гъби и грах

100 г гъби

2 стръка зелен лук
1 с. л. краве масло
400 мл зеленчуков бульон
125 г див ориз
125 г бял ориз
1/2 ч. л. сух босилек
125 г замразен зелен грах
1/2 настърган морков

• В тенджерата се запържват в масло гъбите, които са нарязани на дребно или на филийки.
• Прибавя се лукът и се запържват още 1-2 минути.
• Сипва се зеленчуковият бульон и се кипва.
• Изсипват се двата вида ориз, сухият босилек и смленият черен пипер.
• Пилафът с дивия ориз се кипва отново и се похлупва с капак.
• Вари се 35 минути или докато оризът не поеме цялата течност.
• Прибавят се зеленият грах и морковите.
• Пилафът с дивия ориз се оставя още 3-5 минути.
• Сваля се от огъня и се сервира. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft