9 Юли 2012
354270
Ориз и моркови с къри
Печени лукчета с ориз
Пилешки бутчета с ориз
Ориз с царевица
Лимонов ориз
Кюфтета от ориз
Мусака с ориз и зеленчуци
Ориз на тиган
Див ориз с гъби и грах
Ориз с царевица
1 глава кромид лук
1 с. л. олио
1 ч. л. къри
200 г ориз
200 г консервирана царевица
2 ч. л. сол
450 мл гореща вода
портокалов сок
Приготвяне:
• Царевичните зърна се отцеждат и се оставят настрани.
• Лукът се обелва и нарязва на дребни кубчета.
• В тенджера се сгорещява мазнината.
• Лукът се запържва до омекване.
• Прибавят се кърито, оризът, солта и горещата вода.
• Оризът се довежда до кипване и се похлупва.
• Вари се на тих огън 15 минути.
• Свареният ориз се разбърква с царевицата.
• По желание се подправя с портокалов сок.
• Оризът с царевица се поднася заедно с панирани рибни пръстчета или кренвирши.
Бърза кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари