Лесни ястия с ориз

вход през zajenata.bg
354270

Ориз с царевица

1 глава кромид лук
1 с. л. олио
1 ч. л. къри
200 г ориз
200 г консервирана царевица
2 ч. л. сол
450 мл гореща вода

портокалов сок
Приготвяне:

• Царевичните зърна се отцеждат и се оставят настрани.
• Лукът се обелва и нарязва на дребни кубчета.
• В тенджера се сгорещява мазнината.
• Лукът се запържва до омекване.
• Прибавят се кърито, оризът, солта и горещата вода.
• Оризът се довежда до кипване и се похлупва.
• Вари се на тих огън 15 минути.
• Свареният ориз се разбърква с царевицата.
• По желание се подправя с портокалов сок.
• Оризът с царевица се поднася заедно с панирани рибни пръстчета или кренвирши.

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft