Пилешки бутчета с ориз
4 бр пилешки бутчета
2 глави кромид лук
1 с. л. краве масло или олио
1 (425 мл) консерва грах и моркови
2 ч. ч. (500 мл) ориз
сол
черен пипер
подправки (по желание)
3 ч. ч. (750 мл) гореща вода
Приготвяне:
• Две глави лук, нарязани на дребно се запържват в тиган и заедно с олиото (масло) се прехвърля в тава.
• Отгоре се изсипва консерва грах с моркови (отцедени без вода).
• Отгоре се сипват 2 ч. ч. ориз (суров).
• Подправя се със сол, черен пипер и по желание пилешки бульон.
• Залива се с 3 ч. ч. гореща вода.
• Пилешките бутчета се посоляват или се подправят по желание и се нареждат най-отгоре.
• Тавата се покрива с алуминиево фолио.
• Фурната се загрява на 200 С.
• Мързеливите пилешки бутчета с ориз се пекат за около 2 часа и 30 минути.