Рецепти за вкусни кюфтенца

вход през zajenata.bg
208710

Папардели с кюфтенца

Продукти:

600 г папарделе (талятели)
краве масло
настърган Пармезан

КЮФТЕНЦА

450 г кайма
1-2 суха червена люта чушка
щипка смляна канела
щипка настъргано индийско орехче
3 скилидки чесън
шепа настърган Пармезан

смлян черен пипер
1 яйце
настъргана кора от 1 лимон

ДОМАТЕН СОС

зехтин
2-3 скилидки чесън
връзка пресен босилек
1 люта чушка
800 г консервирани домати
малко винен оцет
смлян черен пипер
Приготвяне:

• Чесънът се накълцва на дребно, а лютите чушки се почиства от семето и се наситняват.
• Към каймата се прибавят останалите продукти и се разбърква добре.
• С намокрени ръце се оформят кюфтенца с размер на орех и се поставят в хладилник.
• В това време се приготвя доматеният сос.
• Зехтинът се загрява в дълбок тиган.
• Внимателно се запържват дребно нарязаните 2-3 скилидки чесън, лютата чушка (цяла) и листата босилек.
• Прибавят се доматите и оцетът.
• Подправя се със смлян черен пипер.
• Сосът се готви под капак на среден огън 30 минути.
• В друг тиган се запържват кюфтенцата.
• От доматения сос се отстранява лютата чушка и се прибавят кюфтенцата.
• Готвят се 10-15 минути.
• В това време се сварява пастата, отцежда се от водата.
• Пастата се прибавя към кюфтенцата и доматеният сос.
• Добавят се едно парче краве масло, настърган Пармезан и шепа накъсани листа босилек.
• Разбъркват се внимателно и папарделите с кюфтенца се разпределят по чинии.
• Папарделите с кюфтенца отгоре се поръсват с настърган Пармезан и листа босилек. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11
Бързи ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft