27 Септември 2013
373464
Как да консервираме патладжани в доматен сок
Как да консервираме патладжани в олио
Как да мариноваме патладжани
Имамбаялдъ за зимата в буркани
Как да си приготвим лютеница с патладжани
Парен патладжан с чушки
Стерилизирани патладжани за зимата
Парен патладжан с чушки
Продукти:
3 кг патладжан, белен и нарязан на кубчета
2 кг печени, белени чушки нарязани на парченца
300 г захар
500 мл оцет 6%
1 ч.ч. олио
3 с.л. сол
магданоз
чесън
дафинов лист
черен пипер на зърна
Приготвяне:
Прави се марината от оцета, захарта, олиото, дафиновия лист, черния пипер и солта, която се слага на котлона и се оставя да заври. Слага се патладжана - трябва да е престоял осолен 3 часа и после измит - само да се попари. Отцежда се с решетъчна лъжица. Смесва се с чушките, магданоза и чесъна. Пълнят се буркани - плътно. Отгоре се заливат с по 1 с.л. от останалата марината. Варят се 10-15 минути. Получават се около 12-13 средно големи бурканчета от лютеница.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари