Как да приготвим и консервираме патладжани за зимата

вход през zajenata.bg
373457

Парен патладжан с чушки

Продукти:
3 кг патладжан, белен и нарязан на кубчета
2 кг печени, белени чушки нарязани на парченца
300 г захар
500 мл оцет 6%
1 ч.ч. олио
3 с.л. сол
магданоз
чесън
дафинов лист
черен пипер на зърна

Приготвяне:
Прави се марината от оцета, захарта, олиото, дафиновия лист, черния пипер и солта, която се слага на котлона и се оставя да заври. Слага се патладжана - трябва да е престоял осолен 3 часа и после измит - само да се попари. Отцежда се с решетъчна лъжица. Смесва се с чушките, магданоза и чесъна. Пълнят се буркани - плътно. Отгоре се заливат с по 1 с.л. от останалата марината. Варят се 10-15 минути. Получават се около 12-13 средно големи бурканчета от лютеница.

1
2
3 4 5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft