Как да консервираме патладжани в доматен сок
Пържени патладжани
Необходими продукти: 3 кг патладжан, 2-3 домата, черен пипер, сол, магданоз, лук, дафинов лист, олио, оцет, захар
Начин на приготвяне: Първо нарязвате патладжана на парчета и го оставяте да се отцеди, като предварително го посолите. След около половин час потапяте всяко парче в брашно и го пържите в сгорещено олио.
След като се зачерви от двете страни, го изваждате от тигана. Сложете лука да се задуши хубаво и прибавете настърганите домати, след като сместа заври, добавете подправките и оставяме да поври.
Патладжан с доматен сос
Накрая добавяте към соса и парчетата пълнен патладжан, след което варите не повече от 5-6 минути. Когато го изключите, добавете магданоза и изсипете в буркани, докато е все още топло. Следва да стерилизирате за един час и след това да охладите бурканите.