Какво да сготвим набързо с кайма за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
ПЕТЪК Бързи кюфтета със сос
168504

ПЕТЪК Бързи кюфтета със сос

500 г мляно месо
1 морков
1 глава лук
1 домат или 2 лъжици доматено пюре
3 лъжици бял ориз
1 яйце
6 лъжици брашно
сол
червен пипер
черен пипер
щипка кимион
магданоз
олио

Орзът се измива и се залива със студена вода, остава се да престои във водата 10 минути .
В дълбок съд на котлона се слага да заври литър и половина вода с лъжичка сол.
Каймата се овкусява със сол, черен пипер и щипка кимион. Добавя се яйцето и настърган на ситно ренде лук. Омесва се хубаво.Оризът се изцежда от водата и се добавя към каймата. Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашно/ около 3 лъжици /. Кюфтенцата трябва да са меки и малки. Пускат се в силно вряща вода едно след друго. Добавят се морковите, нарязани на дребно. Остават се да се варят 10 минути.
На друг котлон се загрява олио, в което се препържват 3 лъжици брашно.Добавят се доматите и постепенно се разрежда с горещата вода от съда, в който се варят кюфтетата. Бърка се непрекъснато и когато се сгъсти, добавя се червен пипер и се изсипва в дълбокия съд с кюфтетата.Остава се да къкри на котлона 15- 20 минути. Добавя се магданоз.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft