ПОНЕДЕЛНИК Бързи шницели рецепта
ПОНЕДЕЛНИК Тиквички с кайма рецепта
ВТОРНИК Солен кекс с кайма рецепта
ВТОРНИК Лесни пикантни кюфтенца
СРЯДА Крокети с кайма
СРЯДА Ориз с кайма и яйца
ЧЕТВЪРТЪК Пълнено пиле с кайма
ЧЕТВЪРТЪК Парти шишчета с кюфтенца
ПЕТЪК Бързи кюфтета със сос
ПЕТЪК Лесни кюфтета с яйце
СРЯДА Крокети с кайма
150 г царевично брашно за качамак
150 г кайма
парче масло, колкото лешник
скилидка чесън
1 глава лук
щипка сух босилек
сол
1 яйце
галета за овалване
сол, черен пипер
олио за пържене
В маслото се запържват нарязаният на ситно лук, чесън, босилекът и каймата.
Кипва се 500 мл вода с щипка сол. Постепенно се изсипва царевичното брашно, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица. Бъркането продължава до сгъстяване на царевичната каша. Добавя се запържената кайма. Изсипва се в правоъгълна тавичка. Оставя се да изстине. С чаша се оформят кръгчета. Потопяват се в разбитото яйце, после в галетата. Изпържват в силно загрятото олио. Сервират се топли.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари