Какво да сготвя набързо за вечеря за цяла седмица

вход през zajenata.bg
519916
Петък Мусака с тиквички

Петък Мусака с тиквички

2 средно големи тиквички
4 лука
150 грама брашно
150 грама краве масло
5 яйца
250 милиграма кисело мляко
1 супена лъжица бакпулвер
200 грама сирене (алтернативи са 100 грама кашкавал и 150 грама моцарела)

Ето и начина на приготвяне. Нарежете тиквичките и лука на дребни кубчета. В дълбок тиган запържете с малко мазнина първо лука, а после прибавете и тиквичките.
След като омекнат и започнат да придобиват лек загар, овкусете ги с червен пипер, сол и по възможност бял пипер (ако нямате – използвайте черен). Цялата смес трябва да придобие приятен оранжев цвят.
В голяма купа разбийте с миксер петте яйца, брашното (в което сте добавили една супена лъжица бакпулвер) и киселото мляко. Трябва да се получи хомогенна смес.
След това прибавете сиренето, но нека то да е натрошено на малки парченца. Остава единствено да прибавите нарязания магданоз, червен пипер и малко сол.
Прибавете запържените тиквички в яйчената смес и разбъркайте добре. Пригответе намазнена правоъгълна тава, която е поръсена и с брашно. Изсипете внимателно тестото от тиквичките във формата за печене и маркирайте всяка порция с тънко резенче тиквичка отгоре. Запечете в добре загрята фурна за около 30 – 40 минути.
Декорацията я оставяме на вашата фантазия. А вкусът гарантирано ще очарова цялото ви семейство.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft