Какво да сготвя набързо за вечеря за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Понеделник Постен ориз със спанак на фурна
519888

Понеделник Постен ориз със спанак на фурна

500 г замразен спанак
1 глава кромид лук
1 ч. ч. ориз
3 ч. ч. вода или бульон
Приготвяне:

• 0,5 кг замразен спанак , на кубчета се изважда и се оставя да размръзне.
• В тиган с незалепащо покритие сипваме малко олио и в него запържваме нарязан на ситно жълт кромид лук, докато стане прозрачен.
• Слагаме замразения спанак и почваме да бъркаме ястието, докато спанака се отпусне от топлината.
• Сипваме 1 чаена чаша ориз.
• Посоляваме на вкус и добавяме смлян черен пипер, босилек и розмарин на вкус.
• Покриваме тигана с капак и оставяме за малко спанака да се задуши и ориза да поеме течността.
• Готовата смес прехвърляме в тавичка за печене.
• Сипваме олио и 3 чаени чаши вода /бульон/ и печем на фурна при температура 200 градуса-20-25 минути.
• Покриваме тавата с фолио и оставяме ястието на остатъчната температура.
• Сервираме веднага. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft