Какво да сготвим набързо за обяд

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пикантни пилешки шишчета
515086

Пикантни пилешки шишчета

Продукти:
1 чаша сос за барбекю
2 с. л. кетчуп
1 глава лук
2 с. л. лимонов сок
капка сос Табаско
800 гр. пилешки гърди
2 с. л. сос Уорчестър
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. зехтин
1 1/2 глава лук, на четвъртини с разделени слоеве
сол
пипер

Начин на приготвяне:
За приготвяне на соса:
Барбекю соса, кетчупа, ситно нарязаната глава лук, 2 с. л. от лимоновия сок и соса табаско се смесват в малка купа. Сервира се на стайна температура или охладен.
За приготване на шишчетата:
1. Пилешкото се нарязва на кубчета. В голяма купа се смесва с сос Уорчестър, 1 с. л. от лимоновия сок и зехтина. Разбърква се добре, така че месото да се покрие напълно. В тази марината, пилешкото се оставя поне 15 минути. Може да се приготви и 24 часа предварително, като се покрие и остави в хладилник.
2. Пилешкото се нанизва на шишчета, редувайки се с лук. Готовите шишчета се намазват със зехтин и се поръсват със сол и пипер. Шишчетата могат да се изпекат на скара и грил, в зависимост от предпочитанието. Изпичането отнема около 10 минути на шишче. Сервират се горещи с барбекю соса за топене.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft