Пиле със зеленчуци и фиде
Продукти:300 гр пилешко филе
1 морков
1 чушка
резен зеле
1 глава лук
200 гр гъби
2 ск чесън
сол, растителна мазнина, соев сос
1 с . л . нишесте
1 / 2 пакет оризово фиде
пресен лук за поръсване
Приготвяне:
Фидето накисваме в гореща вода за около 10 мин. Зеленчуците нарязваме на едро. Пилешкото филе нарязваме на хапки. В сгорещена мазнина запържваме месото до побеляване. Добавяме зелето и пържим 2 мин. Добавяме гъбите, лука и обърщмае няколко пъти със зелето и месото. Добавяме моркова и него пържим около 2 мин. Заливаме със соев сос и разбъркваме. Поръсваме с чушката и накълцан на дребно чесън и добавяме разтвореното в малко вода нишесте. Разбъркваме отново и добавяме изцеденото фиде. Смесваме го с останалите продукти и снемаме от огъня.