Какво да сготвим набързо за обяд

вход през zajenata.bg
515096

Ризото със зеленчуци

Продукти:
1 1/2 ч. ч. ориз , 3 глави кромид лук , 2 зелени чушки , 2 моркова , 150 г едри пресни печурки , 150 г розички броколи , 150 г розички карфиол , 1-2 с. л. олио , 2 кубчета пилешки бульон , 1 ч. л. джоджен

 

Приготвяне:

Лукът се реже наситно, запържва се около 1/2 минута в сгорещеното олио и се добавят нарязаните на дребни кубчета чушки и моркови. Запържва се около минута, залива се с 1-2 с. л. вода и се слагат розичките броколи, карфиолът и нарязаните печурки. Задушава се, докато зеленчуците поомекнат и се овкусява с подправките. Прибавя се изчистеният и измит ориз и се натрошават кубчетата бульон. Залива се с 3 ч. ч. вода, разбърква се и се захлупва.След като ястието заври, котлонът се изключва и ризотото се оставя на него, докато се охлади. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft