Ризото със зеленчуци
Продукти:
1 1/2 ч. ч. ориз , 3 глави кромид лук , 2 зелени чушки , 2 моркова , 150 г едри пресни печурки , 150 г розички броколи , 150 г розички карфиол , 1-2 с. л. олио , 2 кубчета пилешки бульон , 1 ч. л. джоджен
Приготвяне:
Лукът се реже наситно, запържва се около 1/2 минута в сгорещеното олио и се добавят нарязаните на дребни кубчета чушки и моркови. Запържва се около минута, залива се с 1-2 с. л. вода и се слагат розичките броколи, карфиолът и нарязаните печурки. Задушава се, докато зеленчуците поомекнат и се овкусява с подправките. Прибавя се изчистеният и измит ориз и се натрошават кубчетата бульон. Залива се с 3 ч. ч. вода, разбърква се и се захлупва.След като ястието заври, котлонът се изключва и ризотото се оставя на него, докато се охлади.