Пилешки гърди по креолски
3 броя пилешки гърди
1 щипка мащерка
1 яйце
1 скилидка чесън
2 - 3 клонки магданоз
олио за пържене
царевично брашно за паниране
Използвани рецепти:
Креолски сос
Приготвяне:
• Скилидка чесън се накълцва, както и магданоза.
• Обърква се с яйцето и се добавя ситно нарязана мащерка.
• Гърдите се овалват в царевичното брашно, после в яйцето.
• Пържат се на среден огън за около 8 минути.
• Разпределят се по чинии и се заливат със соса.
• Пилешките гърди с креолски сос се поднасят веднага.
КРЕОЛСКИ СОС
1 яйце
120-150 мл олио
1-2 с. л. лимонов сок
праз колкото орех
1 с. л. горчица
1 ч. л. настърган хрян
1/2 ч. л. Уорчестърски сос
1- 2 листа целина
1/4 ч. л. гранулиран чесън
сол и бял пипер
• Всички продукти се поставят в блендер.
• Креолският сос се разбива до еднородна смес.