Ароматни пилешки гърди
2 пилешки гърди
125 г захар
2 с. л. кимион
2 с. л. олио
1 с. л. смлян кориандър
1 с. л. сух копър
1/2 ч. л. лют пипер
1 ч. л. соев сос
100 мл вода
Приготвяне:
• В малка тенджера се наливат 100 мл вода.
• Прибавят се 125 г захар, 1 с. л. кимион, 1 с. л. смлян кориандър, 1 с. л. копър, и 1/2 ч. л. лют червен пипер.
• Кипва се и се вари, докато сместа не намали 1/2 обема си.
• Маха се от огъня и се прибавят олиото и 1 с. л. смлян кимион.
• Пилешките гърди се почистват от кожата и се надрязват с остър нож.
• Поръсват се с 1 ч. л. соев сос.
• Заливат се с маринатата и се оставя за 30 минути.
• Нареждат се заедно с глазурата в огнеупорен съд.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Пилешките гърди с ароматна глазура се пекат 30 минути.