Пилешки пържоли с гъби в зехтин
пилешко месо - 2 броя пилешки гърди, горчица - 2 с.л, .зехтин - 2 с.л., бира - 2 с.л., индийско орехче - 1/2 к.л., сол, черен пипер, куркума - 1 щипка, гъби - 500 г, масло - 60 - 80 г, магданоз - 1/3 връзка скълцан
Оформете от пилешките гърди пържоли , като леко ги начукате.
Смесете бирата, горчицата, зехтина с подправките и мариновайте пилешкото за 40 минути.
Подредете го в тава, като долеете още малко зехтин и още малко бира. Изпечете месото под фолио.
Загрейте в тиган малко зехтин и маслото. Сложете почистените и нарязани гъби да се задушават до готовност, като добавите и 2 скилидки скълцан чесън.
Накрая овкусете гъбите със сол, черен пипер и още малко индийско орехче.
Поднесете пилешките пържоли с гъби и малко скълцан магданоз.