Пилешки пържоли от бут
1 с.л. ябълков оцет
2 с.л. зехтин
1 к.л. майорана
4 с.л. соев сос
1,5 к.л. риган
4 скилидки чесън счукани
1 к.л. черен пипер
3 ч.л. червен пипер
2 кг. пилешко месо от бут
1 щипка захар
сол на вкус
Начин на приготвяне
Почистваме пилешките пържоли от бут от кожата, слагаме ги в найлоново пликче и ги "начукваме" леко.
След това смесваме всички подправки в голям плик за печене, добавяме оцета, соевия сос и зехтина, слагаме пилешките пържоли и хубаво ги раздрусваме или ги объркваме с ръка, за да се овкусят равномерно.
Изкарваме добре въздуха от плика, затваряме го и го оставяме в хладилник за около 3 часа.
След това изваждаме пилешките пържоли , отцеждаме ги добре и ги изпичаме в тава във фурната, на грил или барбекю.
Сервираме с гарнитура от пържени картофки или салта по избор.