Пилешки пържоли с плънка от кашкавал и шунка
пилешко месо - 400 г пилешко филе, кашкавал - 150 - 200 г, шунка - 150 - 200 г, картофи - 2 сварени, масло - 2 с.л., чесън - 1 к.л. на прах, магданоз - 2 - 3 стръка, къри - 1 к.л., сол, черен пипер, олио, яйца - 2 - 3 броя, за панировката, галета - за панировката, брашно - за панировката
Вземете пилешките филета и с подходящ нож ги срежете посредата, така че да се получи джобче. Овкусете ги със сол, черен пипер, чесън на прах и малко олио и ги оставете за 15 минути.
Намачкайте сварените картофи, добавете подправки. Кашкавала настържете на едро ренде, а шунката нарежете на малки парченца. Смесете кашкавала, картофите и шунката, нарязания магданоз и залейте с разтопеното масло и объркайте. С тази плънка напълнете пилешките филета и ги зашийте леко с помощта на конец и игла.
Оваляйте всяка пилешка пържола последователно в брашно, яйце и галета и ги изпържете в сгорещена мазнина. Отделете конеца преди поднасяне.