Свежи пролетни салати

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пролетна салата със заквасена сметана
154301

Пролетна салата със заквасена сметана

Продукти:

250 г репички
250 г краставици
5-6 стръка зелен лук
2-3 с. л. ситно нарязан копър
маруля
2 сварени яйца

ЗАЛИВКА

1/2 ч. ч. (125 мл) заквасена сметана или изцедено кисело мляко
1 ч. л. пресен лимонов сок
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. смлян черен пипер
Приготвяне:

• В голяма купа се разбиват сметаната, лимоновият сок, солта и черният пипер.
• Репичките и краставиците се нарязват на тънки полукръгчета, а зеленият лук и копърът се нарязват ситно и се добавят към заливката.
• Марулята се реже на тънки ивици или се накъсва.
• В купа за салата се поставят марулята, отгоре репичките и краставиците.
• Всяко яйце се нарязва на 6 части и се поставя в кръг около салата.
• Пролетната салата се поднася веднага.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
12
13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft