Овчарска салата
4домата
1 краставица
1 глава червен лук
100 г гъби
100 г филе Елена
1 яйце
100 г сирене
1 маслина
3 с.л. зехтин
сол
2 стръка магданоз
Време за приготвяне:
15 минути
Рецепта за Овчарска салата:
Доматите (4 бр) се измиват и нарязват на полумесеци или по селски. Краставицата (1 бр) се измива, облева и нарязва на колелца или полумесеци. Червеният лук (1 глава) се обелва и нарязва на тънки ивици. Маринованите гъби (100 г) се отцеждат и нарязват на тънки полумесеци. Всички тези продукти се смесват в голяма купа, прибавя се ситно нарязаният магданоз (2 стръка) и салатата се овкусява със сол и зехтин (3 с.л.). Отгоре се подреждат тънки ивици филе Елена (100 г), четвъртинки от твърдо свареното яйце (1 бр) и една маслинка за украса.