19 Февруари 2012
1403885
Мусака с кайма и кисели краставички
Чушки с ориз, кайма и бял сос
Бьрза мусака
Зеле с кайма и ориз
Шницели
Пълнени кюфтета
Картофи с кайма
Птичи гнезда
Пържени кюфтета с доматен сос
Птичи гнезда
1 кг. кайма (омесена като за кюфтета)
1 яйце
100 гр. кашкавал
За соса:
1 глава лук
1 морков доматено пюре
1 с.л. чубрица
1 с.л. соев сос
олио
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
В тавичката в която ще се пече ястието се слага олио, нарязания на ситно лук и настъргания морков. Запържва се. След това се добавят доматите, соевия сос, чубрицата, пипера и се оставя малко да поври. Накрая се добавя и размитото брашно.
От каймата се правят големи кръгли кюфтета, като в средата на всяко се прави голяма дупка. Подреждат се в тавата със соса и се пекат. 5 мин. преди да се извадят от фурната в дупките на всяко кюфте се поставя по 1 лъжичка от яйцето и настъргания кашкавал.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари