27 Юни 2012
158500
Пшеничният зародиш е онази малка частица от житното семе, с най-много витамини и минерали. Всъщност зародишът е малкия ембрион на житното растение, който ще „подхрани” бъдещото голямо растение. Точно поради тази причина съдържа толкова много полезни хранителни вещества.За съжаление при преработката на житото в бяло брашно, пшеничните зародиши са напълно премахнати, тъй като здравословните мастни киселини на зародиша гранясват бързо. При преработвателния процес, мелниците отстраняват зародишите, за да увеличат срока на годност на брашното. Това е и една от причините да не се консумират продукти от бяло брашно.
За вредата от бялото брашно вижте от тук!
Защо е толкова полезен пшеничния зародиш
Витамини от В група
Фибрите в пшеничния зародиш
Има ли растителни мазнини в пшеничния зародиш
Полезните мастни киселини в пшеничния зародиш
Пшеничният зародиш е прекрасен източник на множество минерали
В пшеничния зародиш има витамин Е
Анти-ейджинг и пшеничен зародиш
Как се съхранява пшеничния зародиш
Трябва ли да се подлага на термична обработка пшеничният зародиш
Кой не трябва да консумира пшеничен зародиш?
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари