16 Август 2012
147983
Вкусна мусака от тиквички, ориз и кайма
Пълнени чушки с кайма
Руло Стефани с кайма
Кайма със зеленчуци
Мусака
Гнезда от кайма
Запеканка с кайма и паста
Зеленчукова мозайка в кайма
Нервозни кюфтета от кайма
Рулца от патладжани и кайма
Пълнени чушки с кайма
Продукти:
500 г мляно месо
100 г ориз
1 глава лук
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. млян кимион
сол
черен пипер
1 с.л. червен пипер
12-14 бр. чушки
Приготвяне:
В 4-5 с.л. олио се запържва ситно нарязания лук. Прибавя се каймата и се бърка с дървена лъжица, докато каймата стане на трохи. Добавя се оризът и се запържва - да остане на мазнина. Овкусява се с подправките, налива се 1/3 ч.ч. вода и се вари на тих огън, да се изпари течността. Чушките се изчистват от семенната част и се пълнят с каймата. Поставят се в тава, намазана с олио, прибавя се вода, да ги покрие до половината, отгоре се поливат също с олио и се пекат в умерена фурна. По време на печенето се обръщат да се зачервят и от двете страни. Поднасят се с кисело мляко.
Бързи ястия
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари