Ястия с кайма

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Нервозни кюфтета от кайма
147962

Нервозни кюфтета от кайма

Продукти:

200 г свинско месо
200 г телешко месо
100 г пушени гърди или бекон
1/2 глава кромид лук
1 люта чушка
сол
смлян черен пипер

2 с. л. сода
млян кимион
Приготвяне:

• Месото заедно с бекона се нарязва на дребни кубчета, след което се смилат в месомелачка.
• Омесва се каймата заедно със солта, която е разтворена в 2 с. л. сода.
• Готовата кайма се покрива и се оставя за 1 нощ да престои в хладилник.
• Прибавят се ситно нарязаният лук и лютата чушка.
• Овкусява се с кимион и черен пипер на вкус.
• Каймата за нервозните кюфтета се оставя да престои още 2 часа.
• Оформят се 10-12 кюфтета, които се сплескват леко с ръка.
• Пекат се върху загрята и намаслена скара до готовност.
• Нервозните кюфтета се поднасят веднага с гарнитура по желание.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Бързи ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft