Нервозни кюфтета от кайма
Продукти:
200 г свинско месо
200 г телешко месо
100 г пушени гърди или бекон
1/2 глава кромид лук
1 люта чушка
сол
смлян черен пипер
2 с. л. сода
млян кимион
Приготвяне:
• Месото заедно с бекона се нарязва на дребни кубчета, след което се смилат в месомелачка.
• Омесва се каймата заедно със солта, която е разтворена в 2 с. л. сода.
• Готовата кайма се покрива и се оставя за 1 нощ да престои в хладилник.
• Прибавят се ситно нарязаният лук и лютата чушка.
• Овкусява се с кимион и черен пипер на вкус.
• Каймата за нервозните кюфтета се оставя да престои още 2 часа.
• Оформят се 10-12 кюфтета, които се сплескват леко с ръка.
• Пекат се върху загрята и намаслена скара до готовност.
• Нервозните кюфтета се поднасят веднага с гарнитура по желание.