Ястия с кайма

вход през zajenata.bg
147962

Кайма със зеленчуци

Продукти:
500 г кайма
зеленчуци от консерва, замразени или пресни: карфиол, броколи, тиквичка, грах, зелен боб, гъби, царевица - каквото имате под ръка и в количество по желание
морков
целина
1 глава лук (или 1 стрък праз)
2-3 скилидки чесън
магданоз
сол
галета
кашкавал

Приготвяне:
Каймата се разстила в тавичка и се разбърква със съвсем малко хладка вода (в каймата прибавям малко хладка вода и разбърквам да се разбие - ако сложиш гореща вода, каймата става на гранули). Прибавят се ситно нарязаните или настъргани морков и парче целина, нарязаните на ситно лук, чесън и магданоз. Разбъркват се добре. Добавят се отцедените зеленчуци (ако са от консерва), смесват се, като броколите и карфиолът се прибавят накрая. Ако е необходимо се посолява. Отгоре се поръсва с галета.
Пече се първоначално на силна фурна, след това се намалява на около 180-190 С. След като се изпече се поръсва с настърган кашкавал и се връща във фурната за още няколко минути.

* Ако се използват замразени зеленчуци се добавят без да се размразят. Ако се използват пресни, предварително леко се задушават.
* При кайма смес не се добавя допълнително мазнина. Ако е по-суха се добавя олио. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Бързи ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft