Ястия с кайма

вход през zajenata.bg
147980

Пълнени чушки с кайма

Продукти:
500 г мляно месо
100 г ориз
1 глава лук
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. млян кимион
сол
черен пипер
1 с.л. червен пипер
12-14 бр. чушки


Приготвяне:
В 4-5 с.л. олио се запържва ситно нарязания лук. Прибавя се каймата и се бърка с дървена лъжица, докато каймата стане на трохи. Добавя се оризът и се запържва - да остане на мазнина. Овкусява се с подправките, налива се 1/3 ч.ч. вода и се вари на тих огън, да се изпари течността. Чушките се изчистват от семенната част и се пълнят с каймата. Поставят се в тава, намазана с олио, прибавя се вода, да ги покрие до половината, отгоре се поливат също с олио и се пекат в умерена фурна. По време на печенето се обръщат да се зачервят и от двете страни. Поднасят се с кисело мляко.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Бързи ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft