31 Март 2012
469961
Багета в хлебопекарна
Пълнозърнест хляб с коприва
Млечен хляб в хлебопекарна
Бял хляб с яйце за хлебопекарна
Типов хляб с орехи и чесън в хлебопекарна
Хляб с маслини и чушки от машина за хляб
Тостерен хляб в машина за хляб
Доматен хляб в хлебопекарна
Пълнозърнест хляб с коприва
* 1/2 ч.ч. вода
* 2/3 ч.ч. прясно мляко
* 1 с.л. масло
* 1 с.л. захар
* 1 ч.л. сол
* 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
* 2 ч.л. суха активна мая
* сушена коприва
* маково семе, сусам
Сложете всички съставки в машината за хляб, като спазите поредността в инструкциите на машината. Първо мокрите съставки - водата, прясно мляко, маслото след това - брашното, захарта, солта и активната суха мая. Нагласете на програма за бял хляб със средно препечена коричка. Натиснете Старт. Когато машината подаде сигнал за добавяне на другите продукти сложете и тях - сушена коприва, маково семе, сусам.
* Рецептата е за 500 г хляб.
* Може да се приготви и без машина за хляб - омесва се тестото на ръка и се пече във фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари