Рецепти за хляб в хлебопекарна

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Типов хляб с орехи и чесън в хлебопекарна
469936

Типов хляб с орехи и чесън в хлебопекарна

* 2 с.л. зехтин или олио
* 1 и 1/2 ч.л. сол
* 225 г типово брашно
* 450 г бяло брашно
* 1 и 1/2 ч.л. суха мая или 20 г свежа мая
* 1 с.л. захар
* 3-4 бр. орехи
* 1-2 скилидки чесън

В съда за печене на машината първо се поставя зехтинът. После се наливат 330 мл вода със стайна температура - ако се слага суха мая, ако се слага свежа мая от кубче, се слагат 300 мл вода, а в останалите 30 мл вода се разтваря маята. Във водата се прибавя солта. Брашното се пресява и се изсипва върху водата, като се внимава да покрие изцяло течността, за да не се смеси с маята, която се поставя върху брашното. Накрая се слага и 1 с.л. захар. Машината се пуска на програма за 1 кг хляб. По време на месенето се чува звуков сигнал, който е указание за добавяне на по-трошливи съставки. Тогава се отваря капакът на машината и се поставят нарязаните на ситно орехи и скилидки чесън. След изпичането хлябът се поставя на решетка да изстине.

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft