Рецепти за хляб в хлебопекарна

вход през zajenata.bg
469957
Багета в хлебопекарна

Багета в хлебопекарна

* 470 г брашно
* 270 мл вода
* 1 и 1/2 ч.л. сол
* 1 и 1/2 ч.л. захар
* 7 г суха мая
* 1 с.л. зехтин

За глазурата:

* 3 с.л. прясно мляко
* 1 ч.л. сода бикарбонат
* сусам, маково семе, чоролто

Продуктите се поставят в машината за хляб в задължителната последователност - зехтин, вода, сол, захар, брашно и мая. Избира се режим *Тесто с втасване* - продължителността е 90 минути. Тестото се разделя на 3 порции, оформя се на фитили.
С ножица се правят разрези от горната страна на багетите и връхчетата на тестото се дръпват в различни посоки, така че да се получи житен клас. Намазват се багетите със смес от топло прясно мляко и сода бикарбонат, поръсват се по избор със сусам, маково семе или чоролто. Оставят се да втасат 30 минути. Пекат се в предварително загрята фурна до 220 С за 30 минути. Отдолу във фурната се слага чаша с вода, за да има пара и влага при печенето. Охлаждат се на скара.

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft