6 Август 2012
202002
Кюфтета с Пармезан
Бързи кюфтета с бекон
Нервозни кюфтета
Лесни кюфтета на скара
Кюфтета на скара с кашкавал
Пълнени кюфтета
Кюфтета от пилешко
Пържени кюфтета
Пържени кюфтета
500 г кайма
3 скилидки чесън
1 картоф
1 с. л. кисело мляко
1 яйце
1/4 връзка магданоз
1 ч. л. смлян черен пипер
2 к. ч. галета
1 глава кромид лук
прясно мляко
1 тънка филийка сух бял хляб
чубрица
сол
2 к. ч. мазнина за пържене
• Каймата се омесва с хляба, предварително накиснат в прясното мляко или във вода, отцеден и натрошен.
• Прибавят се ситно нарязаните лук и магданоз, почистеният и настърган на дребно ренде картоф, киселото мляко, счуканият чесън, яйцето и подправките.
• Сместа се омесва добре и от нея се оформят кръгли или елипсовидни кюфтета, които се овалват в галета, изтръскват се леко и се пържат в сгорещената мазнина.
• Пържените кюфтета се поднасят с гарнитура от пържени картофи и сезонна салата.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари