Бързи кюфтета с бекон
140 г бекон
1 малка глава кромид лук
1 скилидка чесън
1 червена люта чушка
1 с. л. сос Уорчестър
1 с. л. сос Барбекю
70 г галета
1 яйце
500 г кайма
половин връзка магданоз
1 с. л. олио
СОС
1 с. л. сос Барбекю
1 с. л. дижонска горчица
300 мл телешки бульон
1 с. л. царевично нишесте
2 с. л. вода
• Лукът, лютата чушка (без семки) и беконът се нарязват на ситно и се запържват.
• В купа се смесват запържената смес, сос Уорчестър, сос Барбекю, галета, яйце, каймата и ситно нарязан магданоз.
• Оформят се 8 кюфтета и се изпържват в сгорещен тиган.
• Пържените кюфтета с бекон се съхраняват на топло място.
• Приготвя се сос : в същия тиган се прибавят горчицата, телешки бульон и сос Барбекю.
• Довежда се до кипване и се добавя нишестето, размито във вода.
• Вари се при непрекъснато бъркане до сгъстяване.