Пълнени кюфтета
ПЪЛНЕЖ
3 с. л. олио (зехтин)
1 глава лук(ситно нарязан)
100 г гъби (ситно нарязани)
2 яйца(сварени и ситно нарязани)
сол
смлян черен пипер
магданоз
копър
1 с. л. краве масло
КАЙМА
500 г кайма
1 глава лук
3 филии стар хляб (накиснат във вода)
3 стръка копър
3 стръка зелен лук
1 стрък мащерка (1/2 ч. л. суха)
щипка смлян черен пипер
щипка лют червен пипер
галета
зехтин (олио)
• Загрейте тиганът със зехтина на среден огън.
• Добавете лукът и гъбите.
• Пържете около 15 минути.
• Добавете ситно нарязаните яйца, магданоза, копъра и маслото.
• Подправете със сол и черен пипер.
• Оттеглете от огъня и оставете сместа да изстине.
• През това време направете каймата за кюфтетата.
• Изцедете хляба и добре го размачкайте, за да получите трохи.
• Смесете трохите, каймата и останалите продукти.
• В отделна чиния сипете галета.
• От добре омесената смес се правят топки с диаметър 5-6 см.
• Поставете кюфтенцата върху дъска, която е посипана с галета.
• Натиснете отгоре леко, за да получите разплескано кюфте.
• Поставете по 1 ч. л. от пълнежа в средата на кюфтето.
• Слепете краищата и оваляйте в галета (придайте леко продълговат вид на кюфтетата).
• Пържете 2-3 минути от всяка страна и преместете кюфтетата в тава за печене.
• Покрийте тавата с фолио.
• В предварително загрята фурна на 180 С за около 20 минути.