22 Декември 2012
1010799
Печена тиква
Пържени лукчета за Бъдни вечер
Мачкан за Бъдни вечер
Чесън с орехи
Запечен боб за Бъдни вечер
Ошав за Бъдни вечер
Постни чушки с ориз
Питка с късмет
Жито с бисквити за Бъдни вечер
Тиквеник за Бъдни вечер
Постни зелеви сарми
Пържени лукчета за Бъдни вечер
малки лукчета (арпаджик) - 400-500 гр.
растително масло - 1/2 ч.ч.
краве масло - 1/4 пакетче (ок. 30 гр.)
галета - 3-4 с.л.
настърган кашкавал или сирене - 1-2 с.л.
червено вино - 2-3 с.л.
пудра захар - 1 ч.л.
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
В силно загрятото растително масло се поставят почистените лукчета и се пържат до порозовяване.
Изваждат се в предварително затоплен керамичен съд, на дъното на който е сипано виното, подсладено с пудрата захар, и се похлупват с капак.
Кравето масло се загрява и се смесва с галетата и кашкавала (сиренето).
Сместа се разбърква добре и с нея се наръсват изпържените лукчета.
Коледа идва
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари