22 Декември 2012
1010728
Печена тиква
Пържени лукчета за Бъдни вечер
Мачкан за Бъдни вечер
Чесън с орехи
Запечен боб за Бъдни вечер
Ошав за Бъдни вечер
Постни чушки с ориз
Питка с късмет
Жито с бисквити за Бъдни вечер
Тиквеник за Бъдни вечер
Постни зелеви сарми
Мачкан за Бъдни вечер
1 препълнена чаена чаша зрял боб
4-5 глави кромид лук
2 моркова
1 чаена чаша олио
сол
сушен магданоз и джоджен
червен пипер
Начин на приготвяне:
Изчистете боба, измийте го и накиснете в студена вода за няколко часа.
Изхвърлете водата, залейте го с нова и сложете на котлона да ври.
След четвърт час изхвърлете водата, в която е врял бобът, налейте нова и го сложете на котлона.
Добавете и нарязаните на ситно лук и моркови. Посолете зеленчуците чак след сваряването им.
Отцедете ги от водата и докато са топли, ги намачкайте с вилица да станат на каша, сипете олиото и червения пипер, разбъркайте добре и поръсете с магданоз и джоджен.
Коледа идва
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари