22 Декември 2012
1010728
Печена тиква
Пържени лукчета за Бъдни вечер
Мачкан за Бъдни вечер
Чесън с орехи
Запечен боб за Бъдни вечер
Ошав за Бъдни вечер
Постни чушки с ориз
Питка с късмет
Жито с бисквити за Бъдни вечер
Тиквеник за Бъдни вечер
Постни зелеви сарми
Постни зелеви сарми
листата от една кисела зелка
5 глави лук
1 чаена чаша ориз
олио
гъби
подправки
Начин на приготвяне:
Лукът, нарязан на ситно, се задушава заедно с гъбите в олиото. Изчистеният и добре измит ориз се прибавя, запържва се докато стане прозрачен и се доливат две чаши вода. Когато сместа се сгъсти, се слагат подправките – чубрица, или риган и мащерка, червен пипер или къри, кориандър - по ваш вкус. Сол не е необходима, понеже киселото зеле е достатъчно солено.
Във всеки зелев лист се слага по една лъжица от плънката и се увиват сарми. Нареждат се в тенджера с увивката надолу, захлупват се с чиния и се заливат с една чаена чаша вода. Варят се на бавен огън, за да не се развали формата на сармите.
Коледа идва
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари