24 Септември 2013
212415
Пастет от зеленчуци
Пържени тиквички със сос от домати и лук
Пържени тиквички с доматен сос
Пълнени чушки с тиквички и сирене
Зеленчукова манджа в буркани
Тиквички с чесън и копър в буркани
Малки тиквички в буркани
Лютеница с тиквички
Кьопоолу от тиквички
Пържени тиквички със сос от домати и лук
Прoдукти: 7 кг тиквички, 5 кг червени домати, 1 кг лук, по 1 връзка копър и магданоз, 100 г захар, 100 г сол, олио
Нaчин на приготвяне: Остърганите тиквички нарязваме на шайби и изпържваме леко в сгорещено олио. Отцеждаме ги, а в същата мазнина изпържваме до златисто нарязания на филийки лук. Попарваме доматите, обелваме ги и ги настъргваме. Посоляваме, подправяме със захар и варим с непрекъснато бъркане, докато намалят наполовина обема си. Прибавяме лука, зелените наситнени подправки, досоляваме, наливаме 150 мл олио и готвим, докато доматите напълно поемат мазнината. В затоплени буркани редим пласт тиквички, пласт изстинал доматен сос. Последният пласт трябва да е от домати. Затваряме и стерилизираме 50 мин.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари