Свински пържоли с горчица на тиган
1 ч. л. олио
4 свински пържоли (котлет)
4 с. л. бяло вино
1 скилидка чесън
180 мл вода
1 кубче гъбен бульон
2 ч. л. царевично нишесте
1 с. л. вода
125 мл готварска сметана
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. пресен естрагон
смлян черен пипер
• В тиган се загрява олиото и се запържват свинските пържоли по 3 минути от всяка страна.
• Изваждат се в чиния и се оставят на топло.
• В тигана се прибавят виното и нарязаният на ситно чесън и се кипва.
• Прибавя се водата и се натрошава кубчето гъбен бульон.
• Кипва се за 2 минути.
• Смесват се 2 ч. л. нишесте със 1 с. л. вода и сметаната.
• Прибавя се към соса и се разбърква добре.
• Оставя се да къкри още 2 минути.
• Добавят се горчицата, естрагонът и се подправя със смлян черен пипер.
• Към соса се добавят изпържените котлети и се похлупват с капак.
• Пържолите се готвят се готвят 10-15 минути.