Свинско контра филе с кашкавал
1 кг свинско контра филе
1 парче сурова наденица
100 гр. кашкавал
червен и черен пипер
кимион и майорана
зехтин и сол
• С помощта на кухненски нож направете дупка в контра филето.
• Големината на дупката се определя в зависимост от големината на наденицата.
• Сложете наденицата в дупката.
• Овкусете филето със сол, майорана, кимион, черен и червен пипер и малко зехтин.
• Оставете в хладилника за 1 час.
• След 1 час извадете филето.
• В предварително загрят тиган запържете месото от двете страни за няколко минути, преди да се готви, за да се запази сочността ( това е т.нар. "запечатване" ).
• Сложете филето и мазнината от пърженето в тавичка с малко вода и покрийте с фолио.
• По време на печенето за гарнитура може, да добавите обелени и нарязани картофи.
• Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 мин.
• Пет минути преди да изкарате филето поръсете с настъргания кашкавал.
• Запечете до образуване на кашкавалена коричка.