Свинско контра филе с гъби
свинско месо - 500 г филе, нарязано на тънки парчета
царевично брашно
олио
сол
черен пипер
кимион
гъби - 500 г, за соса
вода - за соса
яйца - 2 броя, за соса
олио
брашно - 40 г, за соса
масло - 1 бучка
кисело мляко - 1/2 кофичка, за соса
лимон
Овкусете свинското филе с черен пипер, сол и кимион на вкус. След това ги оваляйте леко в царевично брашно и ги изпържете до зачервяване.
Сложете брашното в тенджера и го "запечете" до зачервяване при непрекъснато бъркане. Прибавете и олио, като продължавате да бъркате. Започнете да прибавяте малко вода отново при непрекъснато разбиване до получаване на гъст сос.
Добавете и гъбите при непрекъснато бъркане и след като заври махнете от котлона.
В купа разбъркайте двете яйца, киселото мляко и 2 с.л. брашно. И тази смес трябва да се кипне при непрекъснато бъркане. След това я прибавете към първата смес, отново бъркайки на котлона. Изчакайте да заври и отстранете от огъня. Изстискайте 1/2 лимон и прибавете бучка масло.
Сервирайте свинското филе, полято с гъбения сос и гарнитура от зеленчуци по желание.