Свинско филе с кисело зеле
Продукти:
за 4 порции
* 600 г свинско филе
* 1 кг кисело зеле
* 8 ч.ч. сок от кисело зеле
* 200 г брюкселско зеле
* 2 праз
* 2 с.л. захар
* 4 с.л. олио
* сол
* черен пипер
* чесън на прах
* кимион
Време за приготвяне:
40 минути
Рецепта за Свинско филе с кисело зеле:
Филето (600 г) се залива със сок от кисело зеле (8 ч.ч.) и се оставя да престои 2 часа на студено. След това се задушава в горещото олио под капак, докато побелее. Празът (2 бр) се нарязва на ситно, зелето (1 кг) - също. Добавят се към месото заедно с брюкселското зеле (200 г) и задушаването продължава на тих огън. При необходимост се налива и малко вода, за да остане сочно месото. Пет минути преди ястието да се снеме от котлона, се добавят захарта (2 с.л.), черният пипер, кимионът и чесънът на прах.