Свински пържоли на фурна с ориз
Продукти:
за 4 порции
* 4 свински пържоли
* 2 домата
* 2 моркова
* 1 ч.ч. ориз
* 1/2 ч.ч. бяло вино
* черен пипер
* сол
* 4 с.л. соев сос
* 2 с.л. брашно
* 1 ч.ч. вода
* 6 с.л. олио
Време за приготвяне:
80 минути
Рецепта за Свински пържоли на фурна с ориз:
Свинските пържоли (4 бр) се овкусяват със сол и черен пипер и се начукват. Поливат се със соев сос (4 с.л.) и се оставят за половин час в хладилник. След това се овалват в брашно (2 с.л.) и леко се изпържват в олио (6 с.л.). Подреждат се в тавичка. Морковите (2 бр) се нарязват на колелца и се задушават в мазнината, в която се е пържило месото, докато леко омекнат. Тогава се добавят оризът (1 ч.ч.), водата (1 ч.ч.) и виното (1/2 ч.ч.). Когато оризът поеме течността, се маха от котлона. Изсипва се върху пържолите и отгоре се настъргват доматите (2 бр). Ястието се залива с малко вода, колкото да покрие продуктите. Пече се на умерена фурна до готовност.