Свински хапки
Продукти:
за 4 порции
* 400 г свински шол
* 2 с.л. мед
* 1 ч.ч. бяло вино
* куркума
* босилек
* сол
* черен пипер
* кимион
* За гарнитура:
* 2 картофа
* 50 г грах
* 1 морков
* 50 г зелен фасул
* 25 г масло
Време за приготвяне:
30 минути
Рецепта за Свински хапки:
Месото (400 г) се нарязва на средно големи парчета. Медът (2 с.л.), виното (1 ч.ч.) и подправките се разбиват, докато се получи еднородна смес. С нея се залива нарязаното свинско месо и се оставя на студено за 2 часа в хладилника. Отцежда се и се пече на тиган грил до пълна готовност. Картофите (2 бр) се нарязват на кубчета, морковът - на тънки ленти, стръкчетата зелен боб - на половинки. Зеленчуците се посоляват и задушават в масло. С тях и със салатен лист се гарнират свинските хапки.