Рецепти за шоколадови сладкиши

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Сладкиш с шоколад и майонеза
459105

Сладкиш с шоколад и майонеза

200 г (1 ч. ч.) майонеза
1 ч. ч. вода
2 ч. ч. брашно
5 с. л. натурално какао на прах
1 ч. ч. захар
2 ч. л. бакпулвер или сода сода бикарбонат
ванилия

ГЛАЗУРА

200 г шоколадов кувертюр
100 г краве масло
Приготвяне:

• В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата.
• Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с вилица.
• Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма (аз ползвах силиконова).
• Печете 25 минути в загрята на 180 С фурна.
• Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.

ГЛАЗУРА

• Най-напред разтопете на водна баня или в МВ (микровълнова фурна) шоколада и след това добавете маслото.
• Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.

Шоколадов сладкиш с майонеза

• След изпичане, извадете сладкишът да изтине.
• Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата.

СЪВЕТ

• Ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 - 20 минути, а температурата - на 160 С. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft