Рецепти за шоколадови сладкиши

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Шоколадов сладкиш прясна мента
459089

Шоколадов сладкиш прясна мента

1 чаена чаша захар

1 яйце

50 гр масло на стайна температура

1 чаена чаша прясно мляко

125 гр пълномаслено кисело мляко

1 ч.л. сода за хляб

110 гр брашно – типово

50 гр натурален шоколад

1 прахче ванилия

1 с.л. какао

За глазурата:

100 гр натурален шоколад

30 гр масло

За гарнитурата:

заквасена сметана

листенца прясна мента

Приготовление:

В купа се разбиват маслото, захарта и яйцето, докато сместа стане пухкава. Към сместа се добавя настъргания шоколад и се разбърква. В отделна купа се разбъркват киселото и прясното мляко и след това се добавят към маслено-шоколадовата смес. Брашното, ванилията, какаото и содата се разбъркват и се добавят постепенно към кексовата смес.

Формата за печене се покрива с хартия за печене, а стените и се намазват с масло.

Фурната се загрява на 180 градуса.

Сместа се изсипва в тавата и няколко пъти се потупва в равна повърхност, за да излязат мехурчетата въздух от нея. Пече се 45-50 минути или докато клечка за зъби забита в центъра излезе суха

За глазурата:

Шоколада се начупва на парчета и се разтопява заедно с маслото на водна баня или в микровълновата за 2-3 минути на отрязъци от 30 секуни, на които разбърквате добре.

Със шоколада поливате готовия сладкиш

Сервира се с щедра лъжица заквасена сметана.

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft