Сладкиш с шоколад и майонеза
200 г (1 ч. ч.) майонеза
1 ч. ч. вода
2 ч. ч. брашно
5 с. л. натурално какао на прах
1 ч. ч. захар
2 ч. л. бакпулвер или сода сода бикарбонат
ванилия
ГЛАЗУРА
200 г шоколадов кувертюр
100 г краве масло
Приготвяне:
• В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата.
• Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с вилица.
• Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма (аз ползвах силиконова).
• Печете 25 минути в загрята на 180 С фурна.
• Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
ГЛАЗУРА
• Най-напред разтопете на водна баня или в МВ (микровълнова фурна) шоколада и след това добавете маслото.
• Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.
Шоколадов сладкиш с майонеза
• След изпичане, извадете сладкишът да изтине.
• Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата.
СЪВЕТ
• Ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 - 20 минути, а температурата - на 160 С.