Рецепти за шоколадови сладкиши

вход през zajenata.bg
459101

Печен шоколадов сладкиш

4 яйца
375 мл / 1½ ч. ч. захар
250 мл / 1 ч. ч. олио
200 г разтопен натурален шоколад или 6 с. л. какао, смесено с 6 с. л. масло или маргарин
220 г / 1¾ ч. ч. брашно
1 ч. л. ванилова есенция
1 ч. л. бакпулвер
за шоколадовата глазура:
180 г натурален шоколад
2 ч. л. олио

1.В купа се разбиват яйцата със захарта, докато побелеят, прибавя се на тънка струйка олиото, след него се слага разтопеният шоколад и ванилията. Пресява се брашното с бакпулвера и се прибавя към шоколадовата смес.
2.Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена формичка 20х20 см и се пече 40 мин. на 180°С, докато сладкишът стане твърд на пипане. Охлажда се във формата и се нарязва на квадратчета, които се поставят върху телена решетка.
3.Шоколадът се разтопява на водна баня, прибавя се в него олиото, разбърква се добре и се сипва с лъжичка върху квадратчетата. Сладкишчетата могат да се украсят със захарни перли или нарязани желирани бонбони. Може да се пропусне глазурата и квадратчетата просто да се поръсят с пресято тъмно какао.

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft